Onze pekel is een 22% NaCl oplossing in water. Vaak wordt pekel toegevoegd aan het strooizout. Dit gebeurt vooral bij preventief strooien. Pekel kan ook als 100% oplossing worden toegepast. Er treedt dan een directe dooiwerking op.

Toepassingen van pekel

Pekel wordt steeds meer toegepast in de gladheidbestrijding. Dit is niet voor niets.

Waarom onze pekel toepassen?

De pekel wordt rechtstreeks betrokken uit de pekelzuivering van het zoutproductieproces. Dit maakt dat de pekel zeer energiezuinig geproduceerd kan worden, zeer zuiver is en geen antiklontermiddel bevat. Voor gladheidbestrijding worden in de praktijk verschillende pekels toegepast. Naast de gebruikelijke NaCl pekels kennen we ook MgCl2 en CaCl2 pekel. Het voordeel van het gebruik van NaCl pekel ten opzichte van deze andere pekels is:


Praktisch relevant bereik

Daarnaast is het gebruik van NaCl als dooimiddel net zo effectief als andere pekels. Hoewel in theorie met CaCl2 en MgCl2 lagere vriespuntdalingen kunnen worden bereikt, speelt dit in de praktijk geen rol. CaCl2 en MgCl2 worden effectiever bij vriespunten vanaf -20°C. Omstandigheden die in Nederland nagenoeg niet voorkomen. Daarentegen liggen de prijzen voor NaCl pekel veel lager. Daardoor kan NaCl pekel als het beste alternatief worden aangemerkt.

Levering

Wij leveren de pekel kant-en-klaar in 22% oplossing. Dit gebeurt in vrachtwagens van 30 ton, direct vanuit de fabriek. Levering vindt plaats binnen 48 uur, spoedleveringen zijn mogelijk. Hiermee verzekert u zich van voldoende beschikbaarheid. Eén telefoontje of e-mailtje aan ons is genoeg.
Maakt u toch liever zelf pekel door het oplossen van zout in een zoutoplosser? Ook dan zijn wij u graag van dienst. Ons wegenzout is dusdanig zuiver, dat bij het oplossen van het zout geen slibresten achterblijven. Ook dat klinkt als een goede oplossing.

Wilt u meer weten over gladheidbestrijding of waarom NaCl pekel in de praktijk net zo goed werkt als CaCl2 pekel? Wij delen graag onze kennis op dit gebied. Download onze Visie op Gladheidbestrijding voor een korte en bondige uitleg over vele aspecten van gladheidbestrijding. Naast kennis ook geregeld nieuws ontvangen op het gebied van gladheidbestrijding? Neem dan een abonnement op ons Wegenzout Update flexazine.